Jaktsäsongen 2017/2018

Årets älgjakt

Summering av jaktåret, hösten startade med den sedvanliga älgjakten i september Orrböles VVO´s duktiga älghundar som levererade älgar i en rasande fart. Daniel fick fälla en tjur under september jakten och när klavjakten i oktober startade fick han åter besök av jämthunden Ståndfast´s Boss som ville leverera fram en tjur till honom…..som blev en ”snackis” på sociala medier.
https://www.vk.se/2121236/tv-har-rusar-algtjuren-rakt-mot-jagaren

Full kastrull

Yes pigg och glad att få komma igång efter sin första valpkull! Hon har bjudit oss på många fina drev under säsongen och vi är jätteglada för att vi blivit inbjudna till så många gästjakter med henne, alltid lika roligt att få träffa nya människor och komma på nya marker.

– En ung säker spårhund som gör ett bra jobb!

Diana startade sin säsong med att plocka tre raka ettor på viltspårsprov med fina omdömen.
Här kan du läsa mera om Dianas Viltspårschampionat

Sköna höstdagar

Vi har haft många finna dagar i skogen! Här är Diana tillbaka efter en sökrunda.

Polletten föll på plats!

Så roligt att jobba med en unghund och följa dess utveckling.

Viltintresset fick sig en riktig kick när vi en dag träffade på en skogshare……………
Efter det hardrev fick hon sig en aha upplevelse och vips så blev rådjurspåren också intressanta. Innan säsongen var slut så hade Diana bjudit oss på rå-, hjort-, har- och rävdrev, det blir mycket spännande att följa hennes utveckling hösten -18.

Naturen förbereder sig!

Sista tre åren har vi kunnat jaga hela säsongen ända fram till nyår utan några större problem med snödjup eller förskarpt före och även i år räknade vi med det, och nu i efterhand är det bara att inse att så blev det inte i år….första snön kom i mitten av november och inget töväder, fort var snödjupet 50 cm snö som inte bar något.  En råbockarna vi fällde, väl förberedd för en tuff vinter!  Slutet av november tog denna jaktsäsong slut, på tok för tidigt!!!

Yes tränar upp Dianas drevtid

Våran trädgård består av gångar uppkörda med snöslungan. Här kör hundarna ”drevrace”, Yes är schyst och ställer gärna upp som drevdjur åt Diana.