Här bor vi i en Västerbottensgård från slutet av 1800-talet. Orrböle en liten by i Nordmalingskommun, Västerbotten. Vi köpte vårat lilla ”hemman” (jordbruksfastighet) i början av 2000, med lite skog och åkermark vilket var toppen då vi hade en liten flock Islandshästar. Under den här tiden hade vi även två Golden tikar Ellen och Amy som som glatt följde med på diverse upptåg i skog och mark. På grund av Marias ryggskada var vi tvungen att avveckla hästägandet. Men ack så tomt det blev!

Daniel ”Danne” har varit älgjägare i många år och när även Maria tog jägarexamen började funderingarna kring att skaffa sig en jakthund. Nordmalings kommun har en unik klövviltstam för att ligga så högt upp i landet med älg, kronhjort, dovhjort och rådjur. Då vi nu har så bra älghundsmaterial i jaktlaget Orrböle VVO. Började vi fundera över en långsamt drivande hund. Som vi tänkte och funderade över de vanligaste raserna  drever, beagle o tax. Men när vi fick syn på och sedan fick träffa några Petit Basset Griffon Vendeén var vi båda helt sålda!

20140520 fick vi ett glädjande telefonsamtal av Anna Henningsson Ismans Kennel att deras Nanna och Rainstone Habile hade fött 5 valpar, det fanns en tik åt oss om vi ville! Å som vi ville!!!! Ismans Yes flyttade till Norrland och  2,5 år senare flyttar Ismans Diana hem till oss, två helt olika tikar som kompliterar varandra och har lärt oss otroligt mycket.

img_0542