Då bar det av till Norge och ön Vega för årets Vegaprov arrangeras av Norska Bassetklubben. Årets ”laguppställning” är  vår tik Ismans Diana och hennes bror Ismans Dizel som ägs av Anna Henningsson Ismans Kennel. Yes stannade hemma i år, då hon går i väntans tider med hennes och Dizels valpar men hon skickade med goda råd till syskonen och en tröja till husse så att han inte glömmer vem som är husses flicka Nr. 1

Alltid lika spännande att åka iväg på tävling innan vår egen jaktsäsong har börjat. Vilken form är min hund? Lagom taggad när det verkligen gäller, så att det inte går på lång skjuts eller upp i fjället?!?

Diana var först ut! Blev lottad en fin provmark och hon jobbade målmedvetet i söket, får upp en get o kid som hon driver tapp fritt till full tid. Hon kopplas och efter en liten stund är hon ute på nytt sök och hittar en hare som hon jobbar med i 25 min, Diana arbetar på tappet men lyckas inte reda ut det, hon avslutar med en klockren återgång.

Dizel gjorde också bra i från sig och tilldelades ett 1:a pris. Domare Geir Lasse Aune
Grattis Ismans Kennel och Dizel! Tack för att vi fick förtroendet att ta med honom till norge och starta honom på jaktprov!

Av 32 startande hundar placerade sig syskonen med 51 egenskapspoäng var på en delad 7:e plats. Delad glädje är dubbel glädje, och tänk att få dela den med sin bästa bror!

Diana och Dizel tilldelades varsitt Norskt Jakts Championat HURRA!!!

Förutom Vegaprovet fick vi möjlighet att starta hundarna på bevegelige prov, som också gick bra för båda! Är förslagna varsitt 1:a pris till kollegiet som hålls först i januari -20.

Dianas domare för dagen Leif Rakkestad